Zpět na články
3. 10. 2024 3 min čtení

Fingood: Budoucnost investování je tady. Podívejte se, co jsme na sebe prozradili.

Naše třetí investorské setkání opět potvrdilo, že zájem o crowdfunding neustále roste a celý večer se nesl ve znamení investic a nadšení. Téměř 200 investorů si našlo čas, aby se s námi setkalo a dozvědělo se více o našich plánech do budoucna.

Do atraktivních prostor Zenworku zavítali minulí týden vybraní držitelé Priority Passu. Ti si přišli poslechnout nejen připravované novinky na Fingoodu, ale také zajímavé panelové diskuze. 
 

1 platforma, 4 produkty - nekonečno příležitostí

Na začátku setkání se úvodního slova chopil Vítek Endler, CEO Fingoodu. Ten představil statistiky Fingoodu za uplynulé roky. Hostům přiblížil kolik financí investoři poskytli českým firmám, počty registrovaných investorů a hlavně kolik tito investoři získali na úrocích. 

Pozitivní odezvu získala především prezentace objemu vyplacených úroků a jistin. Do srpna tohoto roku získali investoři na úrocích (vč. těch sankčních) 83,123 mil. Kč. Celkově tak Fingood od roku 2018 vyplatil na úrocích 224 310 020 Kč. Stejně pozitivní nota se nese také u objemu vyplacené jistiny. Fingood za stejnou dobu vrátil investorům na jistinách 1,3 mld. Kč a jen v letošním roce to bylo 512 mil. Kč. 

Svůj blok zakončil Vítek Endler představením nové produktové vize Fingoodu, která v sobě spojuje 3 nové segmenty. Kromě Fingoodu v podobě, jaké ho investoři znají doposud, plánuje přidat  produkty, které umožní investorům investovat do předních českých firem, vrátí slovu financování ten pravý komunitní význam a v neposlední řadě umožní expandovat do celého světa

image
image

Fingood New Age

Po Vítkovi si převzal slovo COO Fingoodu Ondřej Kozel. Ten představil hlavní principy a pilíře Fingoodu. Publikum zaujalo především, jak se Fingood neustále vyvíjí. V této části se investoři dozvěděli o posílení managementu, s důrazem na kvalitu nabízených projektů. Často skloňovaným tématem bylo v posledních dnech vymáhání, kde dochází k optimalizaci procesu, která ma za cíl přinést účinnější vymáhání. Zmínil také rozšíření obchodního portfolia, které přinese větší nabídku investičních projektů.

Svůj informacemi nabitý blok zakončil shrnutím připravovaných novinek, mezi které patří dvoufaktorové ověření, tmavý režim pro aplikaci nebo zobrazení skutečných majitelů.

Panelová diskuze

Po krátké přestávce přišla na řadu panelová diskuze na téma “Jak vidí crowdfunding čeští finfluenceři”. V tomto bloku se o své zkušenosti s investicemi nejen do crowdfundigu podělili Petr Plecháč z Trade.cz a Lubomír Valík z Diverzo. Na ně pak navázal Tomáš Grec ze společnosti Real Luxembourg, který na Fingoodu úspěšně financoval několik developerských projektů. K němu se připojil Tomáš Bumbálek ze společnosti ReFlips a společně debatovali na téma “Financování projektů v Česku”, a to zejména z pohledu developmentu, kterému se oba úspěšně věnují.

image
image

Horké křeslo managementu

Po celý večer měli hosté možnost zasílat svoje otázky managementu Fingoodu. Na ty pak společně Vítek Endler s Ondřejem Kozlem odpovídali. Do horkého křesla také zasedl Roman Lenner, který je novým vedoucím oddělení vymáhání. Právě na něj mířilo nejvíce otázek. 

Pusťte si záznam z celého setkání:

Celou povedenou akci pak zakončilo neformální setkání a po 2 hodinách plných informací odcházeli hosté s úsměvem na tváři. Už teď se těšíme na další setkání. 

Články, které by Vás mohly zajímat

Najdete zde klíčové informace a odborné rady pro chytré investování, vše pohromadě na jednom místě.
Zobrazit všechny články